Cybercrime Schiedam | Het programma

We horen het steeds meer en meer in het nieuws: cybercrime. Criminele hackers lichten mensen op en gooien moedwillig systemen plat.

Dit keer is jouw bedrijf aan de beurt. Jullie hebben geen controle meer over jullie bedrijf en zijn ten einde raad. De hackers eisen bitcoins, en veel ook.

Gewapend met een iPad gaan jullie op pad om zo veel mogelijk bitcoins te verzamelen en het gevraagde losgeld bij elkaar te halen. Zo snel mogelijk gaan jullie op pad en lossen jullie raadsels op en gaan jullie uitdagingen aan. Alles wordt ingezet: foto’s, video’s, vraag-, denk- en doe-opdrachten.

Op jullie iPad krijgen jullie de volgende stappen en uitdagingen te zien. Jullie zien dat precies hoeveel bitcoins jullie hiervoor krijgen en hoeveel er nog nodig zijn. Dit alles is een race tegen de klok, een race om jullie bedrijf te redden. Tijdens deze dag vol actie hebben jullie 1 grote missie: kom de eisen van de hackers tegemoet en win de controle terug over jullie bedrijf, salaris en al het werk.

Op de iPad zien jullie realtime de score van jullie en die van de andere teams. Je kunt chatten met de andere teams, communiceren met de meesterhacker die jullie ingehuurd hebben en jullie collega’s dwarsbomen door ze te trakteren op ludieke extraatjes zoals een gebroken scherm. Voor dit alles hebben jullie maar 2,5 uur!

Cybercrime wordt een steeds groter, bekender en vaker voorkomend probleem. Dit uitje is zeer uitdagend en werkt zeker goed als teambuilder. Daarnaast willen wij dit echter ook inzetten als bewustwording.

De kosten per persoon zijn op basis van 20 personen, en bedragen 42,50 p.p exclusief BTW.

Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd of hij/zij een goede detective zou zijn. Een online detective om precies te zijn. ‘Zou ik die ene hint ook door de vingers zien? ‘ ‘Zou ik dat durven?’ ‘Zou ik de hackers kunnen opsporen?’ Tijdens het uitje Cybercrime Schiedam vind je het antwoord op die vragen!

Prijs: € 42,50 Excl. BTW